Make your own free website on Tripod.com
Föreningen

Föreningen Pétanquesällskapet Vargarna bildades 1992 i Kil. 1995 flyttade den till Karlstad, som numer är dess näste. Föreningen har 13 medlemmar, och samtliga är licensierade spelare. Medlemmarna har en ålder mellan 17 och 53 år.

Vi började året 1998med inomhus-DM där vi inte nådde någon placering, men ruskade om motståndarna lite och hade en trevlig helg i Mariefred.

Bätter gick det i uttagningarna till Svenska Cupen. Vi blev trea och det var två lag som fick åka till Halmstad för att representera distriktet. Vi fick en s.k. reservplats, och tack vare att Boden avstod från att resa fick vi åka trots tredjeplatsen. Vi gjorde bra ifrån oss och tog några skalper, men fick nöja oss med en kvartsfinalplats.

Så var det ett DM i Eskilstuna som arrangörsmässigt går till historien som nittiotalets sämsta, men som gav oss en del kvartsfinalplatser.

Vårens seriespel i Uppsala gick som en dans. Vi tog 12 av 14 möjliga poäng och +126 i matchpoäng. Detta kändes trygt inför höstomgången, och vist gick det vägen. Vi klev upp till Div1! Ett år i varje klass, som man brukar säga.
SM gick i år i Göteborg. Mycket trevligt med banor så centralt. Resultatmässigt hade vi väl högre mål än facit, men med tanke på deltagarantal och de träningsmöjligheter vi har jämfört med andra klubbar är det int fy skam med 16-64- delsfinaler.

Förutom klubbresultat har naturligtvis enskilda spelare varit ute och farit land och rike kring på tävlingar, och procenten på placeringar per start är ganska hög. Ingen nämd, ingen glömd. Det är med stolthet vi konstaterar att Petánque sällskapet Vargarna blir mer och mer "erkända" tävlingsmotståndare.

Vi hoppas att nästa års verksamhetsberättelse är minst lika rolig, målet är att det skall vara roligare att begrunda.

Undrar du något går det att kontakta Nicklas Larsson